P9. OCMW

Fernand Bernierstraat 40 - 1060 Sint-Gillis

  • PIXEL

“PIXEL” is een collectieve tentoonstelling die een enorm succes was tijdens het Parcours 2012 en waarbij elke kunstenaar die deelneemt aan het Parcours d’Artistes, een werk tentoonstelt dat op eenzelfde drager is ontworpen : de pixel. Het werkje komt op een doek dat op een kader van 20 cm x 20 cm is bevestigd, en dat elke deelnemer overhandigd krijgt.

In 2014 valt het OCMW de eer te beurt om het project “PIXEL” onderdak te bieden. De bedoeling is elke deelnemende kunstenaar een doek te schenken, waarmee hij tijdens de drie weekends van het Parcours 2014 een overzicht geeft van zijn artistieke oeuvre. De werkjes worden tentoongesteld in het hoofdgebouw van het OCMW van Sint-Gillis. Zo kan de bezoeker de artistieke wereld van de verschillende kunstenaars gaan ontdekken en zijn eigen parcours in Sint-Gillis en Vorst uitstippelen. Net zoals bij de vorige editie, worden de werken aan het einde van het Parcours d’Artistes per opbod verkocht. Het ingezamelde geld gaat naar het Resto du Cœur.

Verkoop van de werken :
Zondag 1 juni om 20 uur in het OCMW van Sint-Gillis (Fernand Bernierstaat 40)

  • HISPANO BELGA

Tentoonstelling van werken gemaakt met het OCMW-publiek door HISPANO BELGA, tijdens beeldateliers van september 2013 tot juni 2014.
Het beeldatelier Hispano-Belga promoot fotografie in al haar vormen. Na het aanleren van de basistechnieken analoge fotografie, ontwikkelt de deelnemer een persoonlijke visie en kan hij daarbij eventueel gebruik maken van andere technieken.
Het atelier beperkt zich niet enkel tot beeldtechniek. De deelnemer ontdekt werk van andere fotografen, hij werkt rond themaprojecten, maakt kennis met kritieken en neemt deel aan discussies. Het atelier wordt gegeven door Jorge Rojas-Castro (documentair fotograaf).

Het beeldatelier is geen les fotografie maar een atelier waar wordt nagedacht over het beeld, via zwart/wit analoge fotografie, de problematiek rond de ZIN van de beelden die worden gemaakt en het gebruik van de middelen om die te communiceren.