P12. École Supérieure des Arts Saint-Luc Bruxelles

30, Moricharplein - 1060 Sint-Gillis

Het speelt zich allemaal af bovenaan het Moricharplein, in het voormalige “gebouw van de belastingen”. Het is een plek voor creatie en innovatie, waar elke week zevenhonderd studenten en profs elkaar kruisen. Er wordt gediscuteerd, geëxploreerd, soms onzin verteld en er wordt gewerkt. Mensen eten, drinken, lachen en klagen. Ze protesteren, slapen en maken zich druk. En ja, het samenleven verloopt eerder vlot, rond kunst en door kunst. De school slaat ook bruggen met het plein en de wijk.

Wat het publiek zal ontdekken over dit “samenleven”, is een bloemlezing van foto’s en projecties, over de talloze activiteiten van het transversale atelier, dat er in januari 2014 gehouden werd.
Het was een week die rijk was aan expressie, buiten de platgetreden paden, met gasten, conferentiesprekers en ook exploten rond het thema TRANS.
Deze beelden zijn het werk van studenten visuele kunsten en ruimte, en zijn geselecteerd en voorgesteld door hun docenten fotografie : Yves Fonck en Alain Kazinierakis.

U kunt ze gaan bekijken op de benedenverdieping van het gebouw. Maak er gebruik van om een pauze op een terrasje in te lassen, of binnen in de cafetaria van Kamilou.