105 Besme

Besmelaan 105, 1190 Brussel

105 BESME is een locatie voor hedendaagse kunst, een platform voor kunstrealisaties in de ruime betekenis, dat open staat voor alle stijlen, media en nationaliteiten.
Het platform is gevestigd in Brussel, op de grens tussen Vorst en Sint-Gillis, vlakbij de Wiels, de Bar du Matin en het stadscentrum, en recht tegenover het park van Vorst.
Drijvende kracht achter het project is Tania Nasielski, zelfstandig curatrice (‘Plasticiens en mouvement’ op de Biënnale te Dakar en te Brussel, ‘Tales of the city’ op Artefiera Bologna, ‘Hexen 2039’ in het British Museum, Science Museum, Warburg Institure & Chelsea Space te Londen, ...), die sinds 2007 haar appartement geregeld omtovert tot een tentoonstellingsruimte. 105 Besme wil bezoekers de kans geven zowel opkomende als gevestigde artiesten te (her-)ontdekken, door hen uit te nodigen om nieuw werk voor te stellen.
Momenteel lopen er een twaalftal monografische tentoonstellingen, waar een gevarieerd en talrijk publiek op afkomt.
Behalve de tentoonstellingen zijn er ook ontmoetingen, debatten, projecties en andere soorten presentaties.

*DELPHINE DEGUISLAGE (1980, Namen)
Zij is in 2005 afgestudeerd als master in plastische kunsten aan de ENSAV La Cambre, en woont en werkt te Brussel. Ze heeft deelgenomen aan tentoonstellingen in België (Brussel, Antwerpen, Luik, Namen, Oostende) en in het buitenland (Nantes, New York, Lyon, ...) en vormt samen met Charlotte Beaudry, Aline Bouvy, Céline Gillain, Aurélie Gravas, Claudia Radulescu het collectief T.A.LE..
*Performance/Artist Talk door Delphine Deguislage - zondag 25 mei om 15 uur in de 105 BESME
*Vernissage vrijdag 28 maart
*Tentoonstelling open op zaterdag 24 en zondag 25 mei van 14 tot 18 uur, en op afspraak tot 30 mei.